Sempozyum Hakkında

ULUSAL YUNUS EMRE ÖĞRENCİ SEMPOZYUMU

28-29 EYLÜL 2021, Çevrim içi (Online)

ÇAĞRI METNİ

Bilindiği üzere Yunus Emre, vefatının 700. yılı nedeniyle UNESCO tarafından anma yıl dönümleri kapsamına alınmış, Cumhurbaşkanlığı makamı da 2021 yılını 'Yunus Emre ve Türkçe Yılı' olarak ilan etmiştir.

Bu vesile ile Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü tarafından 28-29 Eylül 2021 tarihinde çevrim içi olarak “Yunus Emre Ulusal Öğrenci Sempozyumu” düzenlenecektir.

Sesi çağları aşmış, insanlığın ortak değeri hâline gelmiş büyük şairimizi birlikte anmak, onun duygu ve düşünce dünyasından hep birlikte istifade etmek üzere sizleri de aramızda görmeyi arzu etmekteyiz. Katılımınız bizi onurlandıracaktır.   

Konu(lar):

Sempozyumun ana teması Vefatının 700. Yıl Dönümünde Yunus Emre’dir.

Bu çerçevede;

Türk Dili ve Eğitimi,

Türk Edebiyatı ve Eğitimi,

Türkçe Eğitimi,

Türk Tarihi,

Türk Kültürü,

Eğitim Bilimleri ile ilgili konulara da yer verilecektir.

Sunum Tarzı: Sempozyum sözlü sunumlar hâlinde gerçekleştirilecektir.

Sunum Dili: Türkçe

İngilizce özet talep edilmemektedir. 

Son Başvuru Tarihi: 3 Eylül 2021 (Sempozyuma başvuru için bildiri özetlerinin yunusemre2021.ef@duzce.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir.)

Sempozyum Yeri: Çevrim içi.  (Katılımcılara BigBlueButton programı üzerinden çevrim içi sunum yapabilmeleri için gerekli bağlantılar ve şifreler gönderilecektir. Dinleyici olarak katılmak isteyenler için de gerekli bağlantılar Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi internet sayfasında paylaşılacaktır. Sempozyumda davetli konuşmacıların konuşmalarına da aynı program üzerinden ulaşılabilecektir.)

Kabul Edilen Bildirilerin İlan Tarihi: 11 Eylül 2021

Sempozyum tarihi: 28-29 Eylül 2021

Not: Sempozyuma kabul edilen bildirilerin özetleri ISBN numaralı “Sempozyum Bildiri Özeti Kitabı”nda; bildiri tam metinleri ise “Bildiri Kitabı”nda yayımlanacaktır. Katılımcılara, katılım belgeleri, elektronik ortam aracılığı ile ulaştırılacaktır.

İletişim Adresi: yunusemre2021.ef@duzce.edu.tr

Telefon: 0380 5421355 - 2472